fbpx Fredelig tysk-engelsk invasjon i to leiligheter i Grenland! - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Fredelig tysk-engelsk invasjon i to leiligheter i Grenland!

En tysker og en engelskmann låser seg inn i to private leiligheter i Grenland… Og hva skjer så?

Vi snakker selvfølgelig om en forestilling. Nei, vi snakker om en film. Nei, vi snakker om et impro show. Nei, vi snakker om en forestilling hvor noens hjem er i hovedrollen! Men egentlig snakker vi om alt dette og mere til.

Billetter

På Friteatret i Huken 3d har det vært stor begeistring for forestillingen Is anybody home? av Gob Squad. Helt siden katta kom ut av sekken i april har vi gledet oss stort til denne nyeste forestillingen av det internasjonalt prisbelønnete kollektivet fra Tyskland og England.

For å kunne sette sammen denne elleville livefilmen måtte vi først finne to modige, unge Grenlandsmennesker som faktisk åpner dørene inn til sine hjem for to fremmede og et kamerateam. Forestillingen foregår hjemme hos Henrik Håndlykken (21) og Max Kausland Eyde (18), mens de er sammen med publikum i Ælvespeilets storesal og ser det hele utfolde seg på et stort kinolerret. Dette sier Henrik om hans deltakelse i forestillingen:

«Eg har budd i leilegheita i nesten eit år no. Ho har vorte den vesle ungkarbustaden min og rottereir. Eg gruer meg litt til at Gob Squad skal flytta inn!

Eg bur åleine og har late leilegheita bli veldig illustrerande for korleis eg er som person. MEN det er alltid koseleg med romkameratar i grotta!»

Gob Squad er kjent for sine grensesprengende, ofte improviserte forestillinger, der barrieren mellom publikum og utøver stadig blir mer og mer uskarpt og gjenstand for nyvurdering.

Vi applauderer Max og Henrik, og er spent på hva Gob Squad kommer til å finne rundt omkring i skuffer og skap i hjemmene deres!

Gob Squad vil nemlig prøve å forstå hva det betyr å være ung i dag. De vil prøve å bli Max og Henrik i noen timer. Og de vil vise forsøket sitt til alle.

Våre kollegaer i Aarhus Teater har følgende melding om Gob Squads Is anybody home?:

«Du kan glede deg til en oppriktig og grensesprengende forestilling av høyeste internasjonale kaliber.»

 

Vi sees 6. & 7. Juni på Ælvespeilet! To kvelder, to gjesteartister og to helt unike forestillinger er i vente!