fbpx Festivalgata - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Festivalgata

Festivalgata er PITs største og mest besøkte scene. Her er alt gratis! Her kan alt skje! Klovner, akrobater, figurteater, musikk og dans. Byens gater og plasser fylles av artister fra fjern og nær. Restaurantene serverer mat fra ulike kjøkken. Eller ta med nista og spis i en av byens grønne parker. Her er det bare å kose seg og ta byen i bruk.

Billetter

 • Onsdag 7. Juni 2023
  10:00 / Festivalgata,Gratis
 • Torsdag 8. Juni 2023
  10:00 / Festivalgata,Gratis
 • Fredag 9. Juni 2023
  10:00 / Festivalgata,Gratis
 • Lørdag 10. Juni 2023
  12:00 / Festivalgata,Gratis

Av og med

Med:Studium Actoris / Adrian Schvartzstein (n/es)
Susu og Mumu (n/dk)
Tobias Vik/ Teater Avvik
Hesteskoen Teater og Musikk
Trio Oro
Dado (d)
Streetwise Afrobatics (ken)
The Maniac and Mr. Orchestra
Katma
Residui Teatro (it/es)
Cathrine Hovland
Gunn Inger Aareskjold
Fremmed Firma
Teatro Tascabile di Bergamo (it)

Om forestillingen

Varighet
7. og 8.juni kl 10-14, 9.juni kl 10-17 og 10.juni kl 12-23.30
Priser
Gratis
Program onsdag 7.juni Program torsdag 8.juni Program fredag 9.juni Program lørdag 10.juni

 

Festivalgata er PITs største og best besøkte scene. Her er alt gratis! Her blir det plutselig underholdning og opplevelser for hele familien. Onsdag og torsdag er det program fra kl 10-14, fredag fra kl 10-17 og lørdag fra kl 12-23.30. Følg med på våre nettsider for fullt program!

Byens gater og plasser fylles av artister fra fjern og nær. Spis lunsj på en av byens alle restauranter. Eller hvorfor ikke ta med nista og kaffekoppen ut i en av byens parker? Her er det bare å kose seg og ta byen i bruk.  

Vi har invitert de beste artistene fra fjern og nær, og håper å se mange lykkelige ansikter.

Vi markerer åpningen av Festivalgata onsdag 7. med barneparade, sammen med Trio Oro, Krydderheksa, Kaptein Knuff, Katma og flere. Paraden går fra Hotell Vic (Storgaten) til Rådhusplassen. Bli med! Avgang kl 10.

 

 

 

 

 

 

 

Studium Actoris / Adrian Schvartzstein (n/es): Sweet home on wheels

Latter for hele familien med to litt for store personligheter i en liten campingvogn! Vi blir vitner til kjærlighet, sjalusi, ømhet og irritasjon i en kaotisk blanding hos dette uvanlige ekteparet. Og plutselig dukker «det tredje hjulet» i forholdet opp, bokstavelig talt…  https://www.studiumactoris.no/

Susu og Mumu (n/dk): Den magiske koffert

En interaktiv og morsom sirkusforestilling for hele familien. Susu og Mumu har en koffert full av utstyr de vil vise frem. Men de har glemt både hva som er oppi kofferten og hvordan utstyret brukes. Kanskje barna kan hjelpe klovnene å finne ut hva som er hva?
Pop up
Det blir plutselig klovning og bodyguarding hvor det deles ut VIP-status og gjøres absurde sikkerhetsjekker, når Susu og Mumu er i farta rundt om på festivalen! Instagram @latterevent.no

 

Teater Avvik: Knuff og Klem 

«Pirater er røffe og rå, slår deg gul og blå!» Det mener i hvert fall kanonmann Knuff. Kaptein Klem er ikke enig. Han mener det er mye viktigere å synge, danse og trene opp nye lokale
minipirater. Ellevilt piratshow for hele familien! https://teateravvik.no/

Hesteskoen Teater og Musikk: Hagbarts forrykende Rock´n´rollshow.

Klovnen Hagbart Frisk lever ut sine drømmer om å være en ekte rockestjerne ..! Nå har han samlet noen av sine beste sanger i et forrykende show. Bli med på festen og syng med!

Hagbart og Kokos: Den tryllende klovnen Hagbart Frisk skal lære opp den nokså unge klovnen Kokos. Hagbart tror at barn er små og dumme, og veldig lette å lure….

Trio Oro gir publikum en særegen konsert med høyt teknisk nivå, smittende musikkglede og masse sjarm. De spiller folkemusikk og forteller historier fra hele verden med stort driv, intensitet, humor og imponerende presisjon, for hele familien! https://triooromusic.com/Om-oss

DADO (d) er alles favoritt! Med sine poetiske historier og selvoppfunne musikkinstrumenter, som musikalske kyllinger og en sekkepipehatt, får han ordløst publikum til å gråte – av latter. En perfekt blanding av magi og humor. https://www.dadoshow.com/

Streetwise Afrobatics (ken) har opptrådt i mer enn 15 land! De kombinerer fantastiske akrobatiske ferdigheter og heftig dans. Gruppen rekrutterer nye akrobater fra gatebarn som få et bedre liv gjennom kunsten sin.

The Maniac er den gale fakiren, som med sine uvanlige ferdigheter gir store og små et show vi sent vil glemme. Det blir halsbrekkende stunts akkompagnert av en-manns-bandet Mr. Orkester.

Katma: Utsikt. Et ivrig bursdagsbarn som steller til selskap selv om vennene ikke kan komme, en rampete korpsjente som ikke får dratt på øvelse, og et barn som drømmer om å reise. Det Heddaprisvinnende dansekompaniet Katma byr på en fin forestilling for de aller minste barna. https://www.katma.no/

Residui Teatro (it/es) Crossing Borders

Sanger og danser fra både da og nå, fra middelhavslandene og flyktingene som stadig kommer over grensene. Bli med på en vandring inn i byens plasser og smug med de nære fortellingene og musikken som treffer hjertet. Støttet av Istituto Italiano di Cultura. https://www.residuiteatro.com/

Jomfrulandet: En historie om verdens vakreste øy, og om en utopi. Hva skjer med oss når vi kommer til et hjem hjemmefra og får helt blanke ark? Denne krysningen mellom performance, installasjon og teater – som foregår inne i en campingvogn – er et samarbeidsprosjekt mellom Tsjekkia, Norge og Island. Hvert land laget sin versjon av «Home away from home», da de i en covid «lomme» jobbet tre uker sammen på den tsjekkiske landsbygda.

Cathrine Hovland: Krydderheksa Den snille heksa synger med byens alle barn og tryller alle på godt humør med sine magiske urter og magiske evner.

Gunn Inger Aareskjold: Prinsessa på fjærten

«Bli med meg til et digert slott som er lekkert og vakkert og feiende flott! Med gull og diamanter og tennisbane og svømmebasseng med form som en svane.» Slik begynner fortellingen om Prinsessa på Fjerten. Her møter vi en dronning som er så fin på det at hun nekter prinsessa å fjerte. Da går det som det må gå….

Kulturskolens elever: Klar – Ferdig – START

Torsdag morgen samles to hundre skolestartere  i Kulturskoleparken for å synge sammen med førsteklassinger fra to skoler. Alle har øvd på noen fine sanger, og nå kommer den store finalen sammen med Kulturskolens kompband. Kulturskolens barneorkester skal også spille.
Grenland Thai Språk- og Kulturforening (GTSK) Folkedanser fra Thailand: Fuorn-kann-daok fra nord-Thailand, vise fram blomstene og den unike musikken fra nord. Sivi-Chai fra sør-Thailand, stammer fra det gamle Sivi-Chai riket. Salavann fra nordøst-Thailand. Denne livlige dansen danses ofte i tradisjonelle feiringer.
Peonies & Pottery – festivalutstilling i det sagnomsuste Pølsemakeriet (Nora Gulbrandsens pl.)
Henrik Rasmussen, dansk keramiker dekker et vakkert bord – i glansen av det hvite gull!  Sammen med Henriks porselen leverer nabolagets Flora Botanica et vell av fantastiske blomster! Lørdag 10. blir det kos i bakgården med bruktmarked, salg av blomster og kaffe & kos. Åpent hele festivalen kl 12-16.