fbpx Festivalgata - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Festivalgata

Festivalgata er PIT`s gave til Porsgrunn – alt er gratis og for alle! La deg rive med av galskapen som inntar byen vår i festivaldagene. Vi gir deg uforglemmelige øyeblikk og tar verden til Porsgrunn med gateartister i verdensklasse fra fjern og nær. Komedie, poesi, musikk, akrobatikk og dans  … – se opp for plutselig underholdning!

Billetter

 • Torsdag 6. Juni 2024
  10:00 / Se dagsprogram,Gratis
 • Fredag 7. Juni 2024
  10:00 / Se dagsprogram,Gratis
 • Lørdag 8. Juni 2024
  12:00 / Se dagsprogram,Gratis
 • Lørdag 8. Juni 2024
  18:00 / Brusteinsball på Rådhusplassen,Gratis

Av og med

Anaelle Molinaro (f)
Dafa Puppet Theatre (cz)
Cie Giolisu / Teatro Pachuco (nl)
CruCru (it)
Panta Rei Danseteater
Teater Fusentast
Fredrik Floen / Alexandra Tveit / Simon Asencio
Odin Teatret (dk)
Blind Gut Company (sf)
Porsgrunn Kulturskole
Teater Avvik
First Supper Symposium
Cathrine Hovland
Fremmed Firma
Snezana Golubovic (d)

Om forestillingen

Varighet
6.-8.juni
Program torsdag 6.juni Program fredag 7.juni Program lørdag 8.juni

 

Byens barnehager sammen med kulturskolens elever åpner Festivalgata TORSDAG 6. kl 10 med en parade som går fra Hotell Vic til Rådhusplassen etterfulgt av barnas eget show på Rådhusplassen.

For detaljert program – følg med her på nettet (se over).

Anaelle Molinaro (f) : Abkadissa Slangekvinnen Anaelle fra Paris slår knute på seg selv i dette absurdistiske showet. Med humor, hula-hoops og fantastiske triks fremført i et høyt tempo får hun publikum til å måpe og le om hverandre. Du har garantert aldri sett maken før!

Dafa Puppet Theatre (cz) : Theseus

Historien om den unge greske helten Theseus. Om hans migrasjon, kampen med monstre og onde menn på veien for å møte sin utkårede Ariadne. Med musikk og dukker får eventyret liv. Fra 5 år   Dafa Puppet Theatre

 

Cie. Giolisu/Teatro Pachuco (be) : Le contraire de Un

En poetisk handling i et byrom: En mann sitter stille på en benk og leser avisen sin. En opprørsk kvinne dukker opp. Hun vil prøve grenser for ro og orden. Utgangspunktet er parkbenken; et sted for hvile og møte, vår tilstedeværelse i verden. Det får frem våre ønsker og drømmer så vel som menneskets undertrykte skjørhet og følelser.

Med: Lisa Da Boit og Rudi Galindo  Cie Giolisu Teatro Pachuco 

Støttet av

CruCru (it) : Sagitta

One-girl street show med Argentinske Sofia Ferrari for publikummere i alle aldre, med galskap, full fart og skills! Gjennom halsbrekkende akrobatikk og humor gjør hun opprør mot det så kalt “normale” ….

 

 

 

 

Foto: Neil Nisbet

Panta Rei Danseteater : Bare rør

To oppfinnsomme dansere tar i bruk parkour, dans og en hel drøss med rør når de besøker ditt uteområde. Hva kan man

bruke alle disse rørene til? Hoppe over dem? Synge i dem? Og om vi setter sammen alle rørene, kan de bli noe helt annet? Kanskje noe som begynner å…røre på seg? Presenteres i samarbeide med Bæremeisen, Porsgrunn kommune. Fra 3 år.  Prod av Panta Rei Danseteater og Unge VikenTeater.

Teater Fusentast : Greetings from … Porsgrunn!

Mikroteater med pop-ups

Velkommen til en vilter ferd med turistguiden Jaap, på kryss og tvers av tid, sted, fantasi og virkelighet. Fusentasten Jaap den Hertog har lekt fram storslåtte 3-dimensjonale bevegelige scenebilder i miniformat til historier som kan være sanne om stedet der vi befinner oss. Fra 10 år.  Mer info og creds: Teater Fusentast

 

 

 

 

Floen/ Tveit/Asencio : Den store, stygge reven, kanskje. 

En koreografisk-dukke-musikk-dans-og-kostyme-saga for barn. I en mørk-ish skog får du møte hånddukker uten dukker, et egg, soppen ved verdens ende, vandrende trær, en middelalderdans, et søtt pinnsvin og en gruppe dyr utkledd som høner. Unge forskere inviteres til å ta tak i kikkertene og gulrøttene, finne en plass i skogen og aktivt være vitne til det som skjer på scenen! Fra 3-6 år

Foto: Marth Nyvoll / Davvi Seenter for Scenekunst

Odin Teatret (dk) : De tryllende violinister En historie om to klovner som kan snakke med bananer, blomster og såpebobler… Klovnenes største ønske er å bli fiolinister og de gir seg ut på en oppdagelsesreise for å finne musikken som får ting til å bli levende og danse. Fra 5 år.  Odin Teatret info

 

Foto:LassiTauriainen

Blind Gut Company (sf) : Halsbrekkende krumspring og dødskumle triks

Energisk sirkusforestilling som får både publikum og utøvere til å gispe. Showet fremføres av fire galne finner med de mest fantastiske akrobatiske ferdigheter, med vilt spinnende ringer og ekvilibristisk sjonglering. Blind Gut Company

Kulturskolen : Klar-ferdig-START

To hundre skolestartere samles på rådhusplassen for å synge sammen. Alle har øvd på noen fine sanger, og nå kommer den store finalen sammen med Kulturskolens kompband og Kulturskolens barneorkester. Det dukker også opp diverse ensembler med musikk, dans og teater i gata i løpet av festivalen.

Teatergrupper fra Kulturskolen 

Teatergruppa Teatermaskinen viser sin egen forestilling SUPERHELTER VS. SUPERSKURKER. Teaterelevene har utviklet helt nye og spennende superhelter og superskurker. Disse møter dagens lys for første gang. Det blir en storm av episke proporsjoner når disse møtes til kamp. Kan byen reddes?

Teatergruppa TeaterTrix viser sin egen revyforestilling Vår revy.
Med stor glede og innlevelse presenteres et utvalg av menneskene som bor i Porsgrunn, og galskapen som følger. Velkommen til en nummerrevy med masse morsomme karakterer og sketsjer utviklet av elevene selv.

Teaterproduksjonsgruppene har slått seg sammen for å lage en helstøpt revyforestilling – Gullrekka – basert på de mest kjente tv programmene våre, bare veldig annerledes! Her møter vi de sinte økonomene i Luksusfellen, Pivi som må skaffe vikar når Fantorangen har fått omgangssyken, og Turild Ingstad som bur på gaarden Knaskeknausen ved Storvitavatnet i Hutti-helsikke, i programmet Der ingan skulja tru at nokjin kundna bu.

Teater Avvik : Klem og Knuff Pirater er røffe og rå, slår deg gul og blå! Det mener i hvert fall kanonmann Knuff. Kaptein Klem er ikke helt enig. Han mener det er viktigere å synge og danse… Gjennom sang, lek og rampestreker krangler de to seg frem til hvem som egentlig er kaptein ombord. Men deres viktigste oppdrag er å rekruttere nye sjørøvere. For barn fra 4 år.

Tobias Vik : Piraten Skrubbe Dekk en klønete, men kvikk pirat med norgesrekord i ballonger og ordspill. Han vil gjerne vise frem sine fantastiske sjømannskunster, men havets frekkeste papegøye dukker opp, og spenner sjøbein for Knuff. En stormende festlig forestilling for store og små.  Teater Avvik

 

 

Foto: Hans Petter Eliassen

 

Cathrine Hovland : Krydderheksa Den snille heksa synger med byens alle barn og tryller alle på godt humør med sine magiske urter, evner og fortryllende sanger. For alle.

 

The First Supper Symposium : Catwalk mot alderisme

Fra en russebuss dundrer høy musikk, den stopper og ut velter … en rad flotte eldre mennesker som går catwalk på rødt teppe! Med Catwalk ønsker The First Supper Symposium å øke bevisstheten om aldersdiskriminering. Med denne spesielle catwalken, konfronteres garantert etablerte fordommer – som vi alle har.

 

Fremmed firma

Grenlands egen flammegruppe! Lager liv, varme og baluba med ellevilt flammeshow og rå musikk.

Snežana Golubović (d) : Pop-up Performance

I Love You  Er hun … en fe, Medusa, en Gorgon, en havfrue, en søster, en datter, en mor, en kvinne som forteller om sin kjærlighet …? Snezana Golubovic web

NB! Værforbehold!

Vi har regnværsalternativ på formiddagen for barna. Vår stab i festivalgata viser vei! 

Torsdag 6. juni 10 – 16

Fredag 7. juni 10 – 18

Lørdag 8. juni 12.00 – 17:30 og BRUSTEINSBALL kl 18 – 22:30

Ill. foto: Dag Jenssen

Tusen takk til COOP eiendom og Schanke bygg for utlån av lokaler!