fbpx VFH prod : Platons drikkegilde - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

VFH prod : Platons drikkegilde

Du vet den festen alle snakker om? Nå får du anledning til å være med på en kveld på Karjolen pub, helt utenom det vanlige, der vi feirer kjærligheten med taler, vin og sang!

Tickets

  • Friday 7. June 2024
    18:00 / Karjolen,Limited
  • Saturday 8. June 2024
    18:00 / Karjolen,Sold out

By and with

Platons drikkegildeVibeke Flesland Havre - dramatiker, regissør og skuespiller

Annlaug Børsheim - musikalsk ansvarlig, sanger og musiker
Kai Kenneth Hanson - skuespiller

Julie Jensen - kostyme

Silje Grimstad - scenografi og lysdesign

Gunnar Innvær - lydtekniker
Produsent: VFH-produksjoner

Foto: Magnus Skrede

Om forestillingen

Varighet
1t 30m
Priser
240,- 180,-

Platons Drikkegilde – samtaler om kjærlighet

Det er på tide vi holder nye taler om kjærlighet. Taler som sier noe om hvem vi er og hvor vi står i dag. Kanskje har det aldri vært viktigere å snakke om kjærlighet enn akkurat nå!

Med lokale gjestetalere!

Du vet den festen alle snakker om? Nå får du anledning til å være med på en kveld på Karjolen pub, helt utenom det vanlige, der vi feirer kjærligheten med taler, vin og sang!

«Platons Symposion», eller «Drikkegildet i Athen», er et av Platons mest kjente verk. Han beskriver en sagnomsust fest der gjestene holdt taler om kjærlighet.

I denne fortelling er Platon bartender, Diotima nattklubbsangerinne og Sokrates stamkunden i baren. På samme måte som i “Platons Symposion”, inviterer vi ulike mennesker til å holde hver sin tale om kjærlighet. Gjestene er mennesker som evner å sette ord på kjærlighet, og belyse kjærlighetens mysterium fra sine ståsteder og erfaringer. Vi inviterer nye gjester på hvert gjestespill, så denne blir Pit`s helt egen versjon.

Sanger og musiker Annlaug Børsheim har rollen som nattklubbsangerinnen Diotima. Hun har valgt ut en rekke sanger som hun akkompagnerer med fele og gitar. Skuespiller Kai Kenneth Hanson er stamkunden i baren alias Sokrates, mens Vibeke Flesland Havre har rollen som bartender og er vår tids Platon. Hun introduserer talerne, forteller om drikkegildet i Athen og trekker paralleller til den tiden vi lever i.