fbpx

Festivalgata

FESTIVALGATA er festivalens overflødighetshorn. Her kan alt skje!

Og vi har selvsagt lagt oss i selen for å skape et godt og variert program, med noen skikkelige forestillings-godbiter med både utenlandske og norske artister.

Hele byen en scene!

 

 

Gateprogram onsdag 12.juni  Gateprogram torsdag 13.juni  Gateprogram   fredag 14.juni  Gateprogram     lørdag 15.juni 

Klovner, akrobater, figurteater, gatetegnere, komisk «opera», slapstick, musikere og hip-hop. Og matboder av ulike slag, som sparer deg for kjøkkentjenesten disse dagene.

Kirkens Bymissjon holder åpent kafe i DNBs gamle lokaler i Storgaten 141, alle dager.

Sommerhagen på Keims Gård i Tordenskiolsdgt. 6 ønsker deg velkommen til å sitte ned i grønne omgivelser og nyte ferskt bakverk og nykvernet kaffe fra Ikke bare Brød. Under de store trærne selger Guro Dale skatter fra sitt gjenbrukslager og Henrik Rasmussen vakker keramikk. Bakeriet og kaffebrenneriet er åpent, og Spiller ingen kasserolle serverer godbiter fra grillen onsdag og torsdag. Lørdag blir det Plantebyttedag i regi av Porsgrunn Andelsgård. I regi av Ikke bare brød, Ild og Bønner, Guro Dale, Henrik Rasmussen, Feste Landskap/Arkitektur, Spiller ingen kasserolle og Porsgrunn Andelsgård.

Det er med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme under PIT. Og du trenger på ingen som helst måte reise utenlands for gode opplevelser den uka PIT snur byen på hodet. Spar reisepengene, bruk byen, gled deg over artistene, legg både lunsj og middag til Festivalgata eller en av restaurantene i vårt Restaurantlaug – og nyt folkelivet og sommeren!  

Artistene du kan møte i Gata:

Kristin Friis fra AHA-teateret kommer til Festivalgata med masse dukketeaterfigurer. Du får se, spørre og prøve!

Emiliano Alessi (es) : Tei Tei Med lekenhet, poesi og humor blander Emiliano dans, slapstick og akrobatikk. Han vever bokstavlig talt publikum inn i sine historier – …! 

Hesteskoen Teater og Musikk: Hagbart og Kokos Den tryllende klovnen Hagbart Frisk skal lære opp den nokså unge Klovnen kokos. Hagbart tror att alle barn er små og dumme, og veldig lette å lure …

«Hagbarts forrykende rock’n’roll show» er spekket med udødelige rockelåter, som Hagbart insisterer på at han har laga sjøl. Men selv om tekstene er nye og friske er det kanskje noen som kjenner igjen melodiene?

Margo Gram (f) : Cyclose Poetisk dukketeater for de minste. Margo skaper selv sine dukker, til stor glede for barn i alle aldre.

Claudio Mutazzi (it) : Street coffee En improvisasjonens mester! Med utgangspunkt i kroppsspråket, gester og bevegelser fra tilfeldige forbipasserende gir han liv til historier, som kanskje kunne ha skjedd …

Teater Avvik : Bestevennene drar i gang sitt show. I bagasjen har de instrumenter, skakke danser, smittsom spilleglede og en arabisk vandrehistorie om vennskap. For hva er egentlig en ekte venn?

Klovnen Koko er tilbake med et stumfilmaktig klovneshow i høyt og lavt tempo.

Fjørtoft Kulturproduksjoner : Froskebobler Publikum blir tatt med på en reise inn under overflaten til verdener vi ikke ser, hører eller vanligvis opplever! En leken, undrende og interaktiv happening for alle fra 4 år.

Fabiola Branca (it) : Drawing on floor Fabiola tegner på alt som kommer i hennes vei …

Umami Dance Theatre/The Mainstream (es, s, ch) Denne kvartetten gjør en mildest talt vill versjon av Bizets Carmen; i en surrealistisk, humoristisk og crazy mix av rap/ break/ pantomime/teater og slap-stick får de også med seg publikum som en del av historien.

Mine Nilay og Gjengen : Asfaltpuls paranoia som faen i solnedgang En street-art forestilling om frakobling. Vi møter karakterer som på hvert sitt vis opplever utenforskap og ensomhet. Temaer som kjærlighet, vold, angst og skjønnhetstyrrani. Tekst: M.H.Hallum Regi: Mine Nilay Yalcin Med: Junaid Khan, Hina Zaidi, Guillermo John Magno, Taro Vestøl Cooper, Jahanger Ali.

Sergi Estebanell (es) : Wandering orquestra Et nokså uvanlig orkester skal holde konsert. Problemet er at de ikke vet hvor, når – eller hva de skal spille …

 

 

Sommerhagen på Keims Gård 12.juni : 09 – 16.30 Festivalgata 12.juni : 10 – 16
Gratis 13.juni : 09 – 16.30 Gratis 13.juni : 10 – 16
14.juni : 09 – 16.30 14.juni : 10 – 18
15.juni : 11 – 14 15.juni : 12 – 16