fbpx Varm melk med honning - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Varm melk med honning

En etterlengtet romantisk komedie om et livslangt forhold mellom to kvinner. Lekende lett fortelles en viktig historie, som også svir og sparker der det trengs.

Billetter

  • Tirsdag 6. Juni 2023
    20:00 / Ælvespeilet,Bill
  • Onsdag 7. Juni 2023
    20:00 / Ælvespeilet,Bill

Av og med

Skuespillere: Tora Dietrichson og Maiken Schjøll Frisch
Regi: Kristi-Helene Engeberg og Maiken Schjøll Frisch
Musikk: Tora Dahle Aagård
Manus: Maiken Schjøll Frisch
Produsenter: Andrea Therese, Maiken Schjøll Frisch og Kristi-Helene Engeberg
Støttet av Salt art & music, Dramatikkens Hus, Fritt Ord og Oslo kommune. Produsert på Salt art & music.

Om forestillingen

Varighet
1t 15m
Priser
240,-

En etterlengtet romantisk komedie om et livslangt forhold mellom to kvinner. Lekende lett fortelles en viktig historie, som også svir og sparker der det trengs.

I Varm melk med honning møter vi Ronja og Oda. Når stykket begynner, er de unge voksne, og det er morgen. De kjenner hverandre ikke. Husker ikke engang hva den andre heter. «Hva skjedde i går? Vi har da klær på..?» Og hva skjer i morgen? Jeg kan jo ikke gå tilbake til å være meg – uten deg.» Den litt forvirrende, lett fyllesyke morgenen er starten på en vakker, livslang kjærlighetshistorie, der det både blir giftemål, barnefødsel, overgangsalder og alderdom. Men vi får også kjenne på små og store kamper knyttet til det å være skeiv.

Hva med å holde hender med dama på gata? Er det «lov», eller kan man bli påkjørt av en sint mann som garantert ser på lesbe-porno hver kveld? Og hva med mamma? Hun snakker jo ikke om annet enn sine fremtidige barnebarn. Og hva med meg? Er jeg lesbisk? Jeg ser jo ikke lesbisk ut. Jeg kan jo ikke slikke fitte. Kan jeg? Jeg kan jo kanskje det? Jeg vil jo det. Men jeg er redd. For hva? For deg. Fordi jeg liker deg så godt. Og fordi du er jente.

 

«En sjelden teateropplevelse, vittig, viktig, varm og dyptgripende.»  – Dagsavisen

«Kjemien dem imellom er en superkraft i seg selv. Men den aller største superkraften, er at stykket forteller en allmenn historie fra et skeivt perspektiv. En historie som er lys, menneskelig og ærlig.»  – Aftenposten