fbpx Susanne Christensen : Hvem var Leonora? - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Susanne Christensen : Hvem var Leonora?

Kritiker og forfatter Susanne Christensen forteller om Leonora Carrington før forestillingen med Double Edge. Hun har skrevet boken Leonoras reise, der hun foretar en reise i Leonora Carringtons fotspor, til New York, Mexico og California, på jakt etter Carringtons liv og verk.

Billetter

  • Fredag 9. Juni 2023
    19:45 / Ælvespeilet,FoajéenGratis
  • Lørdag 10. Juni 2023
    18:15 / Ælvespeilet,FoajéenGratis

Om forestillingen

Varighet
30min
Priser
Gratis

Leonora Carrington var en av de store kvinnelige kunstnerne i det forrige århundret. Hun satte spor både som maler, skulptør og grafiker, dramatiker, kostymedesigner og forfatter. Etter oppvekst i England på 30-tallet nærmest rømte hun til Paris, hvor hun ble en del av surrealist-bevegelsen og miljøet rundt André Breton og Max Ernst. Via Spania, Portugal og USA reiste hun videre til Mexico.

Mens surrealismens mannlige utøvere er kjente navn er det dessverre få som kjenner til de kvinnelige surrealistene, til tross for at de deltok i sin samtids mest banebrytende utstillinger, side om side med sine mannlige kolleger.

De siste årene har Leonora Carringtons bilder vært å se på store utstillinger rundt omkring i verden, bl.a på Pompidou-senteret i Paris og Picasso-museet i Malaga. Men det er likevel mange som ikke kjenner hennes kunst eller hennes livshistorie. Vi har derfor invitert Kritiker og forfatter Susanne Christensen til å holde en innledning til forestillingen i foajéen. Hun har skrevet boken Leonoras reise, der hun foretar en reise i Leonora Carringtons fotspor, til New York, Mexico og California, på jakt etter Carringtons liv og verk.