fbpx Simone Thiis: Da New Age kom til bygda - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Simone Thiis: Da New Age kom til bygda

Med en oppvekst med veldig stor frihet, og en pappa som ville redde verden, strevde Simone Thiis med sine egne grenser.

Billetter

  • Fredag 18. Juni 2021
    19:30 / ,ÆlvespeiletUtsolgt
  • Lørdag 19. Juni 2021
    16:00 / ,ÆlvespeiletFå billetter

Av og med

Simone Thiis
Regi og manusveiledning:Anne-Sophie Erichsen
Scenografi:Francois-Xavier Pons
Lysdesign:Yasin Gyltepe
Komponist/musiker:Bergmund Waal Skaslien
Teknikk og videoredigering:Truls Hannemyr, Svend Erichsen
Produsert i samarbeid med Grenland Friteater, og med støtte fra Fritt Ord, Vestfold fylkeskommune og Tønsberg kommune.

Om forestillingen

Varighet
1t 10min
Priser
290,-U25: 218,-

Da New Age kom til bygda er en forestilling som fokuserer på spørsmålene omkring frihet og grenser, fordommer, kollektivisme og individualisering, med utgangspunkt i alternativbevegelsens framvekst.

Simone Thiis’ egen historie, som barn av Harald Thiis, – grunnleggeren av New Age i Norge-, er omdreiningspunktet. Det har dukket opp fortellinger fra barn av hippiene, av de som vokste opp i frie kollektiver, fra Christiania, men ennå ikke noe fra alternativbevegelsens barndom i Norge. På Bauker kursgård i Gausdal, hvor Simone vokste opp, sto fellesskapet i sentrum. Tanken bak hele prosjektet var å skape en bedre verden. Bauker står i dag som det viktigste bidraget til en alternativ tenkning i Norge.

Simone lærte seg å gå på glødende kull og lage urtete av brennesle og bjørk da hun var 10 år. Hun måtte samtidig forholde seg til bygdeskolen der “alle var like” med permanent i håret og pastellfargede klær. Fordommene florerte alle veier.

Ingen fortalte meg at jeg var annerledes men det skjønte jeg fort, og siden vi ikke hadde fått noen oppskrift på hvordan vi skulle møte bygda måtte jeg lage meg min egen. 

Simone vokste opp med veldig stor frihet, og en pappa som ville redde verden. Hans visjon var uten grenser og Simone strevde med sine egne. Hun har mange ganger gått langt utover de grensene som er vanlig for mange andre.

Dette er en humoristisk og ærlig forestilling om en tid og en bevegelse sett i sammenheng med tiden vi lever i nå og Simone sin egen oppvekst. For bak de mange lagene av vellykket ironi og avkledning av et foreldreprosjekt som helt har tapt mot tida (les: den naive troen på kapitalismens undergang), er det også en vemodig beundring over farens prosjekt.