fbpx Sanden Kulturupplivingar: Aage og eg - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Sanden Kulturupplivingar: Aage og eg

Bli med Sanden på en personlig reise i Aage Samuelsens verden; fra Bakken i Skien og til Hotell Dalen.

Billetter

  • Fredag 18. Juni 2021
    19:30 / ,Kafé KUtsolgt
  • Lørdag 19. Juni 2021
    19:30 / ,Kafé KUtsolgt

Av og med

Konsept og manus:Leif Arild Sanden og Tor Arne Ursin
Regi:Tor Arne Ursin
Skuespiller:Leif Arild Sanden
Koprodusert med Grenland Friteater

Om forestillingen

Priser
240,-U25: 180,-

Halleluja på Kafe K

Aage og eg er en ny forestilling med Leif Arild Sanden, verdens eneste stand-up artist på Vest-Telemarkdialekt.

I forestillinga får Sandens alter ego – en noe fallert sceneartist fra Grünerløkka med røtter i Telemark – et uventa oppdrag med å lage en forestilling om den folkekjære, men kontroversielle predikanten Aage Samuelsen.

Publikum blir med Sanden på en personlig reise i Aage Samuelsen sin verden. Vi blir med til Aages barndomsrike på Bakken i Skien og følger med på ferda helt fram til Hotell Dalen. Men sentralt står også Sandens egen skjellsettende barndomsopplevelse med Broder Aage på teltmøte i Kviteseid.  Det går unna i svingene uansett, både verbalt, fysisk og geografisk på denne blandinga av heisatur og pilegrimsferd. Framstillinga kan bli like rufsete og udogmatisk som Aage sjøl, og humøret er alltid med og latteren aldri langt unna.

Latteren, ja! Denne samlende urkraft! Den kan transformere en ellers stille forsamling til en ristende og brølende felles kropp! Dette var noe Aage Samuelsen intuitivt forstod når han opptrådte både med Leif Juster eller Cowboy Laila eller når han samla folk til vekkelsesmøter over hele Østlandet.

Latteren og humøret er noe Sanden alltid tar på alvor når han opptrer. Det er rett og slett helt sentrale aspekt ved livet og verden som kun blir tilgjengelig for oss gjennom latteren.  For Sanden spiller alltid med hjertet utapå drakta, som det heter på fotballspråket.

Både moro og lærerikt blir det nok uansett – for den som ikke er redd for å bli tråkka på tærne.

Halleluja!