fbpx Raz Weiner (il) : The Returnings - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Raz Weiner (il) : The Returnings

Fredrik Brattberg er den norske dramatikeren som er mest spilt i utlandet, etter Jon Fosse og Arne Lygre. Siden de fleste ikke reiser utenlands for å se teater hentet vi en av disse utenlandske oppsettingene hjem til PIT.

Billetter

  • Onsdag 15. Juni 2022
    20:00 / ,FriteatretUtsolgt
  • Torsdag 16. Juni 2022
    20:00 / ,FriteatretBill

Av og med

Raz Weiner - hosted by Jaffa TheatreRegi: Raz Weiner
Medvirk: Roni Yacobovitz, Shahaf Ifhar, Tom Idelson

Om forestillingen

Varighet
1t
Priser
290,-U25: 218,-U/V

The Returnings – Tilbakekomstene – ble produsert på Jaffa Theatre – The Arab-Hebrew Theatre – som ligger i Tel Avivs gamle bydel Jaffa. Situasjonen rundt teatret er spesiell. Mens prøvene på The Returnings pågikk ble barn drept i kamphandlinger inne i Gaza, noe som fikk det gjentakende og nærmest rituelle i teksten til å komme veldig nært. Temaer som tap og sorg er sterkt forankret både i jødisk og palestinsk tradisjon og kultur.

I stykket møter vi en mor og en far som kjemper for å overleve etter at deres elskede sønn er blitt borte. Og så, en dag, banker det på døren..

Regissøren Raz Weiner mener Brattbergs prisvinnende skuespill demonstrerer en forstyrrelse av sorgprosessen, som vi alle er forutbestemt til å oppleve som mennesker som elsker andre mennesker. Her leker Fredrik Brattberg med konvensjonene i den «Ibsenske stuen», der han fullstendig dekonstruerer de tradisjonelle forventningene til foreldrenes kjærlighet til sønnen og sorgen over tapet av ham.

Fredrik Brattbergs dramatikk er oversatt til 20 språk og satt opp i like mange land. Han har vært kortlistet av Berlinerfestspiele tre ganger, nominert til den franske Le Prix Godot og mottatt Ibsenprisen, Ferdinand Vanek Award og Porsgrunn kommunes kulturpris.

Etter forestillingen 15.juni inviterer vi til en samtale mellom dramatikeren Fredrik Brattberg og regissøren Raz Weiner om stykket og om denne spesielle oppsetningen.

Engelsk tale.

www.jaffatheatre.org