fbpx Konsert med Norsk Utflukt - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Konsert med Norsk Utflukt

Norsk Utflukt, med norsk litteraturs gentleman Lars Saabye Christensen og Gudfaren av Norsk blues, Kåre Virud på laget. Gled dere!

Billetter

  • Lørdag 19. Juni 2021
    21:00 / Ælvespeilets foajé,Utsolgt

Av og med

Norsk UtfluktLars Saabye Christensen: Tekster, opplesning
Kåre Virud: Gitar, vokal
Espen Fjelle: Orgel, piano
Tore Wildhauer: Trommer, perkusjon
Baard Slagsvold: Bass, vokal, piano

Om forestillingen

Priser
390,-U25: 290,-

Du har forfattere, du har poeter og du har låtskrivere. Dette er tre helt ulike kunstformer, og kun et fåtall på denne jorden mestrer alle tre. Amerika har Patti Smith og Leonard Cohen, Sverige har Ulf Lundell, og vi har Lars Saabye Christensen. Hans litterære merittliste er, som vi alle vet, helt enestående og plasserer ham blant de største norske forfattere gjennom tidene.

Men nå har han tatt seg en pause fra forfatterskapet og på nytt slått seg sammen med Gudfaren av Norsk Blues, Kåre Virud. Det er tid for Norsk Utflukt. I tillegg til Saabye Christensen og Virud består Norsk Utflukt av Espen Fjelle, Tore Wildhauer og Baard Slagsvold. Denne gjengens musikalske merittliste gjør Norsk Utflukt til intet mindre enn en supergruppe, som vi virkelig gleder oss til å la avslutte årets festival.

Bandet har siden utgivelsen av den moderne klassikeren Med Lyset På fra 1993 gitt ut album cirka hvert femte år eller sjeldnere. Og når alle trodde det hele var over, ble nok et album innspilt i det vanskelige koronaåret og er klar for utgivelse i mai 2021 med tittelen Heder & Verdighet. Vi håper å få et par smakebiter fra albumet på konserten i Ælvespeilet.

Norsk Utflukt har alltid vært på parti med de som er utafor, de hjelpeløse, de håpløse, de eiendomsløse. Det er de menneskene som tiden ikke farer pent med Norsk Utflukt lager sanger om. Det er de som skal komme til heder og verdighet. Bandet serverer Talking Blues av ypperste merke. Her får du tekster som griper deg i nakkeskinnet og holder deg fast fra første ord til det siste, servert med et suggererende komp så tøft at det lett kunne stått alene.

Norsk Utflukt er et overskuddsprosjekt som resulterer i en enorm spilleglede, kritikerroste album og opptredener. For å sitere Saabye Christensen: ”For meg er Norsk Utflukt ekstremt viktig og inspirerende. Får nytt livsmot hver gang.” – Lars