fbpx Mine Nilay Yalcin : Ivars kro - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Mine Nilay Yalcin : Ivars kro

«I 1998 da jeg var 14 år gammel, kjøpte pappaen min, Mustafa Ümit Yalcin, en helt spesiell plass. Ivars Kro. Midt på Grønland. Vegg i vegg med legendariske Olympen. De to pubene var som et gammelt ektepar; de holdt hverandre i hendene og rettet på hverandres klær.

Billetter

  • Torsdag 8. Juni 2023
    18:00 / Karjolen pub,Utsolgt
  • Fredag 9. Juni 2023
    18:00 / Karjolen pub,Utsolgt

Av og med

Idé og utøver Mine Nilay Yalcin
RegiCici Henriksen
ProdusentAnja Kjærnli
Lysdesign og ScenografiAgnethe Tellefsen
Lys/Scenografi assShiva Sherveh
LyddesignTruls Hannemyr
KostymeMadeleine F. Røseth
Produsert av Mine Nilay Produksjoner Støttet av Norsk Kulturråd. Fond For lyd og bilde. Fritt Ord. Dramatikkens hus. SPKRBOX. Nordic Black Theatre.

Om forestillingen

Varighet
1t 30m
Priser
240,-

Nesten alle har vært der. Nesten alle har danset der. Nesten alle har hørt en slager de elsker, men ikke alle sier det høyt.

Nesten alle har dratt dit når de har begynt å bli overstadig beruset og stedet da blir et moro sted å besøke. Men ellers har mange gjerne gått høyreist forbi.

Men ikke jeg. Jeg har tilbrakt utallige timer på Ivars Kro. Ventende på pappa som ungdom. Som bartender som voksen. I 2018 ble Ivars Kro nedlagt og jeg er overbevist om at Grønland og Oslo ble et litt fattigere sted.

Dette er historien om hva som skjedde. Om en tyrkisk mann som fant et helt usannsynlig hjem: en dansebandkro på Grønland i Oslo. Langt borte fra opprinnelsen. En hyllest til brune puber, menneskene i dem og den samlende effekten de kan ha for mange».

Tusen takk til Mustafa Ümit Yalcin for innsatsen, tiden, historiene og intervjuene. Til Aase Reidun Sveen for intervjuer og bilder. Til alle som noen gang jobbet, danset, drakk, kranglet eller tittet ut av vinduet fra Ivars Kro. Og til alle bartendere som møysommelig gjorde arbeidet sitt på kroa – venner, bekjente og familie.  Til alle som gjorde denne historien mulig.

NB! Dørene åpner – og baren er åpen – fra kl 17:00

«Det «gamle ekteparet», som Yalcin pleide å kalle Ivars Kro og Lompa, er ikke mer, og i ruinene ligger bildet av en byutvikling som ikke akkurat har truffet blink. Det er i spennet mellom denne erkjennelsen og det nostalgiske neonlyset fra minnene om Ivars Kro at Yalcins teaterforestilling finner sin allmenne kjerne. Og hun er en utsøkt formidler med det personlige engasjementet og kjærligheten til en far og hans prosjekt som utgangspunkt».      – Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Ivars kro» er en fin, spillevende og nostalgisk minneforestilling om en viktig kulturbærer på Oslos sentrale østkant.»   – Chris Erichsen, scenekunst.no