fbpx Lerkefugl Prod: Peer på pub - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Lerkefugl Prod: Peer på pub

Når Lerkefugl Prod. plasserer Peer på pub kan man komme til å tro at de gir oss en enkel og nedstrippet Peer Gynt ved bardisken. Så feil kan man altså ta.

Billetter

  • Tirsdag 15. Juni 2021
    19:30 / ,Kafé KUtsolgt
  • Onsdag 16. Juni 2021
    18:00 / ,Kafé KUtsolgt

Av og med

Lerkefugl produksjonerPEER: Håkon Moe
SOLVEIG: Hanne Korsbrekke Askeland
BARTENDER: Jacob Vigeland
MOR ÅSE/DEN GRØNNKLEDDE mfl: Johanne Fossheim
PIANIST: Tor Egil Braseth
Regi, manusbearbeidelse:Ida Høy

Produsent, kunstnerisk rådgiver:Hadle Reisæter
Kostymer:Gjøril Bjercke Sæther
Masker:Heidi Elisabeth Rød
Komponist, musikkarr:Espen Gjelstad Gundersen

Om forestillingen

Varighet
2t 30m
Priser
340,-U25: 255,-

Når Lerkefugl Prod. plasserer Peer Gynt på puben kan man komme til å tro at de gir oss en enkel og nedstrippet Peer ved bardisken. Så feil kan man altså ta.

For her er det meste fra Ibsens hånd med. Det som kanskje skiller aller mest fra originalen er at de elegant gir blanke i scenehenvisningene og bruker rommet der de er. Det er altså en ganske så fullverdig Gynt vi får, samtidig som regissør og skuespillere bruker anledningen til å gi oss en sjeldent fandenivoldsk tolkning. For det er det det er. En ganske så rocka Peer. På pub, altså.

Og selv om vi er med Peer på pub får vi Grieg. Og Doors. Og Prince og Britney Spears. Og litt til. Lydbildet byr på noen særdeles morsomme kombinasjoner, som du garantert aldri har hørt før. Og det funker!

«Peer på pub er blitt ei nesten fullformats framsyning der det ikkje er kutta meir enn det som er vanleg. … gjer framsyninga både underhaldande, og ikkje minst forståeleg for den som ikkje er for godt kjend med Ibsens originalmanus.»    – Amund Grimstad, Klassekampen