fbpx Leo Bassi (esp) : I, Mussolini - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Leo Bassi (esp) : I, Mussolini

Le av makta! Le av intoleransen!

Leo Bassi er tilbake!

Billetter

  • Fredag 17. Juni 2022
    18:00 / ,Ælvespeilet, Sal 2Utsolgt
  • Lørdag 18. Juni 2022
    19:30 / ,Ælvespeilet, Sal 2Utsolgt

Av og med

Leo Bassi

Om forestillingen

Varighet
1t 30m
Priser
390,-U25: 293,-U/V

Leo Bassi har besøkt PIT flere ganger, og slett ikke uten å sette spor. Han lurte både kulturministeren og publikum på Brusteinsballet i 2002 til å tro at han var EUs kulturattaché. Men da han begynte å knuse meloner med slegge akkompagnert av høy rockemusikk kom tvilen. Han sjøsatte sin enorme, gule badeand fra Rådhusplassen i 2015 – for fred, – og seilte nedover elva. Og hvert år er det mange som spør: Kommer Leo Bassi i år? Og, ja, i år er han tilbake!

Leo Bassis forestillinger er alltid en særegen opplevelse, og man kan rett og slett ikke være helt sikker på hva som vil skje. I, Mussolini er tilsynelatende en latterliggjøring av maktens menn. Her er vitser, lett provokasjon – og refleksjon omkring politisk manipulasjon; en kunstnerisk øvelse som berører essensen av klovnefaget, og som Bassi har behandlet på ulike måter i flere tidligere forestillinger.

Provoserende, morsomt, egnet til å skape optimisme og til å gi publikum ønsket om å gjøre motstand – eller bedre: til å le av makta. Latter mot intoleranse!

Vi trenger en latter som motgift mot fascismen.

Le av makta! Le av intoleransen!

Engelsk tale.

leobassi.com