fbpx Festivalgata - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Festivalgata

Hold på hatten! Se opp for plutselig underholdning! 1-metern er borte. Festivalgata er endelig tilbake!

Billetter

 • Onsdag 7. Juni 2023
  10:00 / Porsgrunn,FestivalgataGratis
 • Torsdag 8. Juni 2023
  10:00 / Porsgrunn,FestivalgataGratis
 • Fredag 9. Juni 2023
  10:00 / Porsgrunn,FestivalgataGratis
 • Lørdag 10. Juni 2023
  12:00 / Porsgrunn,FestivalgataGratis

Om forestillingen

Varighet
15.-16.-17. og 18.juni
Priser
Gratis

Vi feirer at én-meteren endelig er borte. Nå er én millimeter nok! PIT’s overflødighetshorn – Festivalgata – er endelig tilbake!

Dagsprogram 15.juni Dagsprogram 16.juni Dagsprogram 17.juni Dagsprogram 18.juni

 

Klovner, akrobater, figurteater, musikk og dans. Gatene fylles av artister av ulike slag fra fjern og nær. Byens mange restauranter serverer mat fra ulike kjøkken med eksotiske smaker. Glem kjøkkentjeneste hjemme; spis og kos deg i byen. Se opp for plutselig underholdning. Kort sagt: Festivalgata!

Corpus (can): Camping Royale 

Et crazy eventyr om to dronninger fra en annen tid som drar på campingtur. Uten tjenere må de prøve å overleve ute i naturen. Slottet deres er byttet ut med telt, rokokkodansen må utføres på gress, og hvordan fisker man sin egen middag? Et sjarmerende og interaktivt eventyr for alle.

Teatro Pachuco (be) Lynnedslag

Teatro Pachuco kombinerer stumfilm og europeisk klovnetradisjon krydret med amerikansk-meksikansk kultur. I en uforutsigbar kjærlighetshistorie uten ord som blander Chaplin med Fellini og akrobatikk!

Shiva Grings (de) Postal

I løpet av de siste ti årene har Grings fremført sine populære, komiske improvisasjoner over hele verden. Hans nye show POSTAL handler om et fullstendig overlesset postbud sliter med en bitteliten postkasse.

Cia. Bueyes perdidos (es) Sirkus på vilsevalsen

Denne ferske konstellasjonen med velkjente, spanske artister lokker oss inn i et poetisk og absurd univers med sine ferdigheter. Med humor, akrobatikk, poesi og musikk tar de oss med til et magisk sted hvor tiden ser ut til å stå stille.

Les Dudes (can) Byhistorier

Byhistorier er inspirert av eventyrverdenen til H.C. Andersen. En familieforestilling som er full av morsomme overraskelser, levende musikk, gal komedie og en liten bit sirkus.

Nina Ossavy: Yggdrasil

Alle trær har en mor, akkurat som mennesker. Det eldste mortreet i verden er verdenstreet Yggdrasil. Men før Yggdrasil vokste opp, lenge før verden ble skapt, før mennesker, biler og mobiler kom, var det ingenting. Absolutt ingenting. Så braket ild og is sammen og alt mulig merkelig begynte å skje. Av og med Nina Ossavy og Betula Pendula. Regi: Anne-Sophie Erichsen.

Teater Avvik: Bikuben

Tenk at en bikube på hjul kan romme et helt liv. Lars Vik forteller den finurlige historien om en mann som hadde alt. For å lykkes må han stadig ha hjelp fra publikum. Det pleier han å få. Til gjengjeld får tilskuerne smake honningen hans. En omreisende co-produksjon fra Teater Avvik & Grenland Friteater.

Teater Avvik Kapteinen og papegøyen

En klønete, men kvikk pirat med norgesrekord i ballonger og ordspill. Han vil gjerne vise frem sine fantastiske sjømannskunster, men havets frekkeste papegøye dukker opp, og spenner sjøbein for Knuff. En stormende festlig forestilling for store og små.

Hesteskoen Teater og Musikk: Hagbart Frisk og Bertina Rask

Hagbart og Bertina er begge klovner, booket til å fremføre et solo-show. Men noen har dobbeltbooka, så de må gjøre showet sammen, noe ingen av dem liker. Sang, slapstick, klovnete trylling, og den spektakulære idrettsgrenen lavdehopping.

Gunn Inger Aareskjold: Prinsessa på fjerten

Dronninga er så fin på det at hun nekter prinsessa å fjerte. Da blir prinsessa rar. Ansiktet blir rødt, og kroppen stor som en ballong. Heldigvis kommer en fe med en magisk fjerteknapp! En gøyal historie med rampete rim og rablende regler. Varighet ca 20 minutter   Fra 4 år


 

Bellali Astria (mex/no) Den magiske reisen

Bli med på en fargerik barneforestilling med kastanjetter, vifter og spanske rytmer. Her får alle bli med å danse, trampe og klappe. Kom og opplev flamencoens magi i denne reisen for hele familien!

Direct Action Theatre (DAT)/ T.I.T.S. performancegroup (cz/no)

Kompaniet samler mennesker med ulike erfaringer, for å jobbe i grensen mellom kunst og aktivisme (artivisme)  Under PIT lager DAT situasjoner og tablåer i det offentlige rom sammen med lokale aktører, om de mest aktuelle sakene i tiden og byen de befinner seg i. For ungdom/ voksne

Cathrine Hovland: Krydderheksa ser alt i den magiske glasskulen sin. Med urter og krydder tryller hun frem mus og gjør menn til frosker. Og hun synger sanger sammen med Porsgrunns mange barnehagebarn.

Hege Slettemeås og Hanne Nilgaard danser sine magiske magedanser med og uten vinger!