fbpx Brusteinsball på Rådhusplasen - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Brusteinsball på Rådhusplasen

Det er nå. Det er like før… Det er sommer. Det er PIT! Det er Brusteinsball på Rådhusplassen! Det er gjøglere, dansere, musikere, og det er himmelropende galskap. Se opp for plutselig underholdning!

Billetter

  • Tirsdag 14. Juni 2022
    19:00 / ,RådhusplassenGratis

Av og med

Emiliano (it)
Majd el Malouk (lib/n)
Les Dudes (can)
Teatro Pachuco (be)
Bellali Astria (mex/n)
Cie Transe Express (f)

Om forestillingen

Varighet
Hele kvelden
Priser
Gratis

Igjen lar vi Brusteinsballet blåse i gang vårens vakreste eventyr i Porsgrunn. Og dermed er det som etter hvert har blitt en viktig tradisjon i gang. I 5 dager skal klovner og akrobater snu byens gater og plasser på hodet. I 5 dager skal uventede opplevelser gi nye farger til byens uterom. I 5 dager skal byens store og små scener fylles av forestillinger fra ulike verdenshjørner.

PIT er en tradisjon i Porsgrunn; en tradisjon å gå ut på, en tradisjon å reise hjem til, en tradisjon å invitere utenbys venner for å være med på. Og tradisjonen tro byr vi på underholdning på aller øverste hylle!

Vi åpner serveringen på plassen kl 17:00. Pincho Nation er på plass med leskende varer, Kasserulla kommer med digg taco og Bergbys stiller med diverse herligheter. Dermed kan du droppe matlaginga den dagen. La kjøkken være kjøkken. Bruk byen!

Fra kl 20:00 går det slag i slag med ulike typer forestillinger for store og for små. Vi har invitert artister fra fjern og nær til å skape den gode stemningen denne kvelden. Emiliano fra Italia, belgiske Teatro Pachuco, canadiske Les Dudes og Bellali Astria fra Mexico og Norge og rapperen Aune Sam. Showet presenteres av Lars Vik og Lena Barth Aarstad.

Når franske Transe Express spiller opp med Poupées Géantes er det eventyret som kommer på besøk. Tre gigantiske dukker i fantastiske krinolinkjoler glir gjennom mengden. Som porselensdukker i en gammel spilledåse trollbinder de publikum med en blanding av originale komposisjoner, populære sanger og operaarier. Rundt dem vrimler tinnsoldatene. Trommevirvlene blander seg med de krystallklare stemmene i en leken musikalsk utveksling…..

… og selvsagt avsluttes kvelden med et stort festfyrverkeri. Årets PIT-fyrverkeri er spesialdesignet i anledning jubiléet av fyrverkerimester Olav Hanto.