fbpx Festivalgata - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Festivalens overflødighetshorn. Her kan alt skje!

 

Gata tir 15.juni Gata ons 16.juni  Gata tor 17.juni  Gata fre 18.juni  Gata lør 19.juni 

 

FESTIVALGATA 

er festivalens overflødighetshorn. Her kan alt skje!

Klovner, akrobater, figurteater, graffiti, slapstick og musikk i en herlig blanding.

I år vises show på scener rundt om; på Ælvespeilets sommerscene, i Rådhusets bakgård, Bakgården Ungdomshus og Kafé K. Litt mer organisert enn dere er vant til, for å kunne overholde smittevernregler og sunn fornuft.

Det er altså ingen grunn til å sitte hjemme under PIT. PIT byr på fantastiske opplevelser – mange helt gratis. Bruk byen, gled deg over artistene, legg lunsj og middag til Festivalgata eller en av byens restauranter; Nyt folkelivet og sommeren! (– og hold nødvendig avstand.)

Bellali Astria, Bettina Flater og Ingrid Jasmin Vogt: Den magiske reisen

Bli med på en fargerik barneforestilling med kastanjetter, vifter og spanske rytmer. Her får alle bli med å danse, trampe og klappe. Kom og opplev flamencoens magi i denne reisen for hele familien!

Chaneki flamenco

Chaneki er et internasjonalt ensemble grunnlagt av artister fra ulike verdensdeler hvor den tradisjonelle flamencoen møter annen folkemusikk- og dans. Her er det duket for energi, inderlighet og lidenskap, fremført av tre artister med et glødende samspill.

Studium Actoris: Da Capo!

Brødrene Konk, alltid blakke og på jakt etter jobb. I Da Capo presenterer de seg som virtuose fiolinister, men … er de virkelig så gode som de selv sier … ? Regissør er Leris Colombaioni fra en av Italias mest kjente klovnefamilier. For barn i alle aldre fra 5 år.

Erler Teaterkompani: Inn i det ukjente.

Drop-in horrorforestilling for unge og voksne. Madame Solange er et erfarent medium med telepatiske evner, som har svar på alt du lurer på. Hun har kontakt med både gode og onde krefter, og ikke alt mellom himmel og jord lar seg kontrollere. Grubler du på noe, som du nesten ikke våger å tenke høyt? Nå har du en unik sjanse til å få svar. Hvis du tør. Fra 13 år.

Porsgrunn Forteller

Sammen med Thomas Storm og Simone Thiis har vi samlet noen forskjellige innbyggere i Porsgrunn til å fortelle personlige historier. Publikum blir invitert til å sette seg vis á vis en forteller, så får de en kort historie. Du får anledning til å sirkulere og høre så mange historier du ønsker. Og kanskje forteller du en, du også…?

CRUX Tilja teatergruppe: HÅP musikk, dikt og tekster er sentrale bærebjelker i arbeidet. Håp er laget i samarbeide med Geddy Aniksdal i Grenland Friteater.

Teater Avvik: Klovnen Koko er tilbake med et stumfilmaktig klovneshow i høyt og lavt tempo.  For barn fra 3 år.

Teatret ditt / Teater Avvik: Klem og Knuff

Pirater er røffe og rå, slår deg gul og blå! Det mener i hvert fall kanonmann Knuff. Kaptein Klem er ikke helt enig. Han mener det er viktigere å synge og danse. Kom og se – hvis du tør …  Fra 4 år.

Dihlez Naar, Hege Slettemeås og Hanne Nilgard: Majd El Mouloukk er en dansestil med opphav i Libanon, hvor høy stemning og masse energi er stikkord! Er ofte å oppleve på festivaler og arabiske bryllup. Gruppen består av dansere fra Libanon, Syria og Norge.

Hesteskoen Teater- og Musikk: Hagbart Frisks forrykende rock’n’roll-show.

Hagbart lever ut drømmen som rockestjerne. Og alle som vil får bli med på syngefesten! For alle.

Klovnene kommer Hagbart Frisk og Bertina Rask er begge frilans klovner. Uten å kjenne til hverandre kommer de begge til samme sted for å gjøre et klovneshow. Nå må gjøre showet sammen, noe ingen av dem liker… fra 3 år

Gunn Inger Aareskjold har vært forteller i mer enn 20 år, og forteller historier for både barn og voksne. I festivalgata vil hun fortelle de splitter nye historiene om Prinsessa på fjerten, med rampete rim og Reisen til Jordas Hjerte om en gutt som var så redd at han nesten var blitt usynlig. Publikum er med på å bestemme hvordan historien skal utvikle seg! Fra 4 år.

Cathrine Hovland: Krydderheksa ser alt i den magiske glasskulen sin. Med urter og krydder tryller hun frem mus og gjør menn til frosker.