fbpx Boklansering : Boka om Harde Tak - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Boklansering : Boka om Harde Tak

Husker du Harde tak? Kanskje den viktigste forestillingen Grenland Friteater har laget? Fra år 2000, tre somre på rad, ble den spilt utendørs på gamle Porsgrunn Mekaniske Verksted. Nå er dette spektakulære prosjektet blitt dokumentert i bokform.

Tickets

  • Tuesday 6. June 2023
    17:00 / Porsgrunn Bibliotek,Free

By and with

Boka om Harde TakForlag: Black Box Teater
Redaktør: Elin Grinaker
Ansv red: Jørgen Knudsen
Forfatter: Chris Erichsen
Innslag vedGeddy Aniksdal aka Marthon Danielsen
Lars Vik aka Hertingen
Jørgen Knudsen; teatersjef v. Black Box Teater
Chris Erichsen; forfatter
Tor Arne Ursin; regissør
Anna Penkova; formidlingsansvarlig v. Black Box Teater
Øystein Haugan; UNESCO Verdensarvstedet Rjukan
Marius Wraith; Bevar kranene på Porsgrunn Mek.

Om forestillingen

Varighet
1t
Priser
Gratis

En klassiker er født: Harde tak

Husker du Harde tak? Kanskje den viktigste forestillingen Grenland Friteater har laget? Fra år 2000, tre somre på rad, ble den spilt utendørs på gamle Porsgrunn Mekaniske Verksted.

Nå er dette spektakulære prosjektet blitt dokumentert i bokform.

Harde tak, med tekst og regi av Tor Arne Ursin, basert på Kjartan Fløgstads roman Fyr og flamme, var den stolte og livlige beretningen om anleggs-slusken, sjømannen, smelteverksarbeideren og den drikkfeldige kommunisten Hertingen, slik den ble freidig gjenfortalt av hans ikke alltid like pålitelige kamerat Marthon Danielsen. Men det var også historien om framveksten av det norske industrisamfunnet gjennom hele det forrige århundret. I et spektakulært, myldrende utendørs widescreen-teater kunne publikum ta del i historien om Hertingen, der han streifet fra brakkeliv på Rjukan til bondesamfunn vestpå, fra anleggsarbeid til spansk borgerkrig, fra Røldal til Herøya, under mottoet «Kapitalens veier er uransakelige».

Boka, som er ført i pennen av Chris Erichsen, er første bind i den nye serien «Scenekunstklassikere» som gis ut av Black Box Teater i Oslo. Nyskapning er en del av scenekunstens DNA, men vi står alltid på skuldrene til noen. Det var bevisstheten om det som ga ideen til serien, som tar for seg forestillinger som har blitt skapt i det frie scenekunstfeltet de siste 40 årene.

Det blir mulig å kjøpe Boka om Harde Tak til lanseringspris kr. 150,-

Porsgrunn Bibliotek

6.juni kl 17:00

Gratis inngang