fbpx PIT 2020 er avlyst - PIT | Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

PIT 2020 er avlyst


Vi må dessverre innse at det ikke vil bli mulig å arrangere Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i år. Helsemyndighetenes prognoser tyder på at restriksjonene kan komme til å vare lenge, og hvis smittespredningen skal holdes på et lavt nivå ser det ut som det ikke vil være mulig, enn si forsvarlig, å gjøre store arrangementer i juni.

Det samme gjelder Grenland Friteaters egen produksjon Herøya 1943, som skulle hatt premiere under PIT. Da forbudet mot kulturarrangementer ble innført hadde vi allerede solgt mer enn 90% av billettene til de 8 forestillingene det var lagt ut billetter til. Men med planlagt prøvestart i begynnelsen av mai og et høyt antall medvirkende i forestillingen har vi ingen mulighet til å samle ensemblet til prøver.

Vi synes selvsagt dette er veldig trist, men ser at vi ikke kan ta noen annen beslutning. Siden koronasmitten satte norsk kultur i karantene har Grenland Friteater allerede fått avlyst mange arrangementer. For tida arbeider teatrets medarbeidere, som så mange andre, fra hjemmekontor, med forberedelser til det vi håper skal kunne skje til høsten.

Men vi får bare riste skuffelsen av oss og se fram mot et enda større og bedre PIT og en enda bedre forberedt Herøya 1943 i 2021! Spilledatoer blir lagt ut på teatrets hjemmesider en av de nærmeste dagene. De som har kjøpt billetter til Herøya 1943 over nettet får mail om datobytte eller refusjon i nær framtid. Har du kjøpt billett manuelt må du kontakte billettluka på Ælvespeilet når denne åpner.