Gateprogram

20150619-pit15-4170Festivalgata er PITs best besøkte scene. Og vi har igjen lagt oss i selen for å skape et godt program, med noen skikkelige godbiter av noen forestillinger med utenlandske og norske artister.

Program onsdag 14.juni  

Program torsdag 15.juni

Program fredag 16.juni

Program lørdag 17.juni 

Hele byen en scene!

PIT er ikke PIT uten Festivalgata. Her kan det meste skje! Og det gjør det. Eller hva med fem finske, kruttsterke damer, brasilianske musikere som snubler i instrumentene og hverandre, en engelsk fyrverkeri-konsert som tar fyr…Til stor glede for små og store, gamle og unge!

Vi samarbeider med Porsgrunn Min By om Europeisk Matmarked og har i tillegg invitert en del ulike kjøkken for å skape en god atmosfære og for å unngå at publikum sulter. Byens restauranter står klare med sine ulike menyer.

På Rådhusplassen lørdag 17.juni, arrangerer vi Retromarked; et myldrende torg med salg – og muligheten for et kupp! – , mat og artister! Ønsker du å selge brukte ting, ta kontakt med Wendy Aasland, Grenland Friteater/PIT på 911 18 653 eller wendy.aasland@grenlandfriteater.com.  Vi har et begrenset antall plasser, så her er det først til mølla som gjelder. Pris for stand 200 kr.

Grønn Oase er et prosjekt med mål om gjøre lokalmiljøet grønnere gjennom årlig å transformere områder til grønne oaser med fine opplevelser. I år blir det Grønn Oase på Keims gård med åpent bakeri onsdag-lørdag under PIT. I regi av Feste landskap, Ikke bare brød og Osebakken Andelsgård. Plantebyttedag lørdag 17.6 kl 11-14. For mer informasjon se @gronnoase på Facebook​.

Det er med andre ord ingen grunn til å sitte inne under PIT. Og du trenger på ingen som helst måte reise utenlands for gode opplevelser den uka PIT snur byen på hodet. Bruk byen, gled deg over flotte artister, legg både lunsj og middag til festivalgata eller byens restauranter – nyt folkelivet og sommeren!

Men se for all del opp for plutselig underholdning!

Sisus Sirkus (sf): Mosh split – Fem gale finske jenter fulle av girl-power inntar Rådhusamfiet med et vilt, akrobatisk show. De kombinerer elegant catwalk og trapes med lekenhet og finsk sisu!

Ramshacklicious (gb): mr.Burn – Anarkistisk-musikalsk komedie for hele familjen En solo-musiker spiller både trombone, tuba, fiolin och trommer… Fyrverkeri og ild gjør konserten stadig villere og mer spektakulær. Men…, klarer han seg gjennom hele konserten uten at omgivelsene går opp i røyk..?

Katie Wright (au): Dynamite – Sjonglerer med alt fra kniver, ild og egg mens hun trakterer opp til 35 rockeringer. Vær forberedt på utagerende triks fra denne crazy femme fatale med stor sans for humor. Ingen mann er trygg når Katie er i byen….

Fjørtoft Kulturproduksjoner og Max Normal (n): Jacky  En magisk, musikalsk forestilling om lek og vennskap. En sjarmerende poetisk blanding av nysirkus, sjonglering og levende musikk.

Foto: Paulo Pereira

The Pambazos Brothers (bra): Flamingos Trio består av tre håpløst romantiske musikere som gleder sitt publikum med klassiske Boleros, Cumbias og Chachacha. Under konserten utvekler det seg en historie som rommer både meningen med livet, kjærligheten og frykten for det ukjente.

AHA-teatern (s): Eventyrvesken – Regissør og dukkemaker Kristin Friis er et kjært innslag i festivalgata. I år får hun med seg barna på sang og musikk når hun forteller magiske eventyr!

Hesteskoen Teater&MusikkHagbarts fortryllende show. Hagbart er klovnen som gjerne vil være tryllekunstner, men som ikke alltid får det til slik det skal være. I tillegg glemmer Hagbart iblant hvor han er og hva han holder på med…

Plomme og Vanilie er bestevenner. De roper et rungende «Ja» til den andres forslag. Med stor iver og kreativitet leker de med tøymusa Pipp. Midt i leken oppdager de plutselig at Pipp er borte. De må legge ut på en reise for å lete etter han.

The Mainstream & Dafa Puppet theatre (s/jo): Refugee safari – En progressiv house-musical, med temaer som våpen, krigsflyktninger, grenser og kulturell integrering. Med Saga Björklund og Husam Abed.

Cirkus Sibylla har i nærmere 30 år skapt lekne forestillinger for barn i alla aldre. I år kommer de med sin Sirkusskole till PIT og gjør et sirkusshow spesielt för Festivalgata sammen med barn fra introduksjonsklassen og andre skolebarn på Tveten Skole.

Gjøglerkofferten – To klovner finner en kjempestor koffert med de merkeligste ting. Den er fylt av herlig komikk, mystiske tryllenummer, litt kjærlighet, sjonglørtriks, masse mimikk og ekte lirekasse-musikk.

Se dagsprogrammet for Festivalgata.