Forestillinger | Visjoner Teater : Hedda Gabler

Hedda Gabler er regnet som en av Ibsens mest gåtefulle kvinner, og en av de store rollene innenfor den klassiske realismen.

Når Juni Dahr tar Hedda med ut av den borgerlige teatersalongen og inn i det virkelige rommet på Admini, får vi det Jon Thorsås i Kulturspeilet mente er «det nærmeste vi kommer en fullkommen Hedda». Nærheten til publikum krever at skuespillerne ikke «spiller teater», men overbeviser oss med en naturlig og troverdig spillestil.

Forestillingen er nominert til Hedda Prisen, den har gjestet Teaterfestivalen Retroperspektywy i Lodz i Polen, Fadjr Festivalen i Teheran i Iran og Almada Internasjonale Teaterfestival i Lisboa, der den vant festivalens publikumspris. Den er også vist på Japan International Theatre Festival.

Hedda Gabler på Admini burde kunne bli en perfekt teateropplevelse. Og siden du først er på Admini, hvorfor ikke bli igjen etter forestilling og hygge deg med et glass og en liten matbit?

Henrik Ibsen bringes ut av teatret og inn i virkelige rom. Det gir kraft og realistisk forståelse av hva som foregår i Ibsens indre drama. Med 40–50 publikummere tett på blir det en helt spesiell atomsfære… – Aftenposten

En modig handling. Dette er en ren og klar Hedda Gabler i en scenografi som passer: Dratt mellom det lukkede rom og naturens frihet.   – Dagbladet

Idé og kunstnerisk konsept: Juni Dahr

Skuespillere: Lars Øyno, Robert Skjærstad, Nina Woxholtt, Hauk Heyerdahl, Juni Dahr.

Tekstbearbeidelse: Juni Dahr og Tonje Gotschalksen.

Regi: Juni Dahr og Tonje Gotschalksen i samarbeid med skuespillerne

Produsent: Marianne Roland

Kostymer Silje Fjellberg

    

Takk til Yara, som stiller vakre Admini til disposisjon vederlagsfritt!

 

 

Admini, Herøya : Axel Auberts gate 20

14.-15.-16.juni kl. 18.00

U/V

1t 40m

390,-      U25: 293,-

 

www.dahr.no

Visjoner Teater : Hedda Gabler
REGI
Juni Dahr og Tonje Gottschalksen i samarb m skuespillerne

 

MANUS
Henrik Ibsen

 

SKUESPILLERE
Hauk Heyerdahl
Juni Dahr
Lars Øyno
Nina Woxholtt
Robert Skjærstad

 

KOSTYMER
Silje Fjellberg

 

PRODUSENT
Marianne Roland

 

HJEMMESIDE
www.dahr.no