fbpx

Forestillinger | StatsTeatret : 1980 – Aker Brygge

 

 

Velkommen til StatsTeatrets 8. kapittel av Norgeshistorien! Til 1980-tallets Aker Brygge – hvor drømmer blir til, og boblene brister!

StatsTeatret tar deg med til 80-tallet og til sangen om det frie marked. Vi tar deg tilbake til tiåret der lønnsomhet, emisjon, korrupsjon, innsidehandel og «milking the cow» ble en del av vokabularet. Tiåret da off-white ble en farge, og vi alle ble Poco Loco.

Vi møter brødrene Wilhelm og William, og følger deres eventyrlige ferd gjennom børs, bank og boligspekulasjon. Ikke minst skal vi følge brødrenes kulinariske reise fra fiskepinner hos mor, til møtet med kinesisk, indisk, vietnamesisk og japansk kokkekunst i 80-tallets Oslo.

Velkommen til Fame, Sweet Dreams og Dancing in the Dark. Vi hadde Faith og møtte mang en Material Girl som ville Take on Me eller Beat It. Og om Eye of the Tiger stirret på oss, så stirret vi tilbake. Vi har alle et Hungry Heart so Wake me up before you Go-Go, ’cause I see True Colors and I am Walking on Sunshine, så kom igjen, Let’s Dance! Nothings Gonna Stop Us Now, Take my Breath Away, Cause I Can’t fight this Feeling, Baby, I am Free – Free Fallin´! We didn’t start the Fire, men vi var alle med på The Final Countdown.

«Stor stas med Statsteatret. Statsteatret har kommet til del åtte i sin serie av originale dypdykk i norgeshistorien. Og aldri har de vært bedre enn de er nå.»   – Dagsavisen

«Sikker som banken. Frekk som The Producers, vulgær som Book of Mormon, dyp som en uåpnet magnum champagne og bakfull som 1987, da flasken var tom.»   – Aftenposten

«Statsteatret er en norsk nasjonalskatt»   – Dagbladet

Regi: Yngve Sundvor

Medv: Gard B. Eidsvold, Per Kjerstad, Kim Sørensen, Cato Skimten Storengen

Ælvespeilet, 14.juni kl 19.30 og 15.juni kl 18.00

V

1t 30m

290,-   U25: 218,-

 

www.statsteatret.no

StatsTeatret : 1980 – Aker Brygge

14.juni kl.19.30
15.juni kl.18.00

 

Ælvespeilet

 

1t 30m

 

Pris: 290
U25: 218

 

REGI
Yngve Sundvor

 

SKUESPILLERE
Cato Skimten Storengen
Gard B. Eidsvold
Kim Sørensen
Per Kjerstad

 

HJEMMESIDE
www.statsteatret.no