Forestillinger | Statsteatret : 1930 – Diktatoren

Willkommen, Bienvenue, Welcome!

Den mektige teatersjefen Sven Elvedal er konkurs. Teatret skal stenges, venner og kolleger skal kastes ut i håpløs arbeidsledighet. Kulden fra 30-åras armod fester uvegerlig sitt iskalde grep om dem alle.

Men, vent! Inn fra venstre kommer den barmfagre Hilda Hendriksen. Med henne følger det penger, men også enkelte føringer. Hun har skrevet en hyllest til den nye politiske stjernen på himmelen, en mann ved navn Quisling. – Kunne teatret være interessert i å framføre denne hyllesten?

Etter mye om og men takker Elvedal ja. Og fra den dagen er helvete løs. Verken livet eller teatret blir noen gang det samme. Veien mot premieren blir en reise i frykt, fordommer, intriger og brutal maktkamp.

Forestillingen hadde premiére i 2016, og er i 2017 nominert til den prestisjetunge Ibsenprisen, for deres «humoristiske dykk i norsk mellomkrigshistorie, som trekker veksler på tendenser i vår egen tid».

«Det er en formidabel framføring fra et kollektiv som ikke bare gjør sitt beste […], men som strekker seg slik at de egentlig gjør det bedre enn de kan. Slikt er det alltid godt å oppleve.»  – Dagsavisen (6 på terningen)

«Konsist, ustyrtelig morsomt og nettopp derfor historisk betydningsfullt. […] Per Kjerstad briljerer i en rekke roller […], Skimten Storengen har burlesk troverdighet og mesterlig timing.!»  – Aftenposten (5 på terningen)

«En glitrende idé, strålende teater. Statsteatrets “Diktatoren” er elegant, morsom og tankevekkende.»  – Stavanger Aftenblad (5 på terningen)

Ælvespeilet

16.juni kl.19:00 og 17.juni kl.20:00

75min

U/V

kr.290,-

Norsk tale

www.statsteatret.no

Statsteatret : 1930 – Diktatoren

16.juni kl 19:00
17.juni kl 20:00

 

Ælvespeilet

 

75 min

 

290 kr

 

REGI
Yngve Sundvor

 

MANUS
Yngve Sundvor og Statsteatret

 

SKUESPILLERE
Cato Skimten Storengen
Kim Sørensen
Linda Mathiesen
Per Kjerstad

 

HJEMMESIDE
www.statsteatret.no