Forestillinger | Ingvild Hogstad : Heartbreak

 

En vil aldri møte personer med kjærlighetssorg på samme måte, etter å ha sett Ingvild Hogstads Heartbreak, skrev Varden etter urpremiere 16 februar 2018 på Vinterscenen og ga forestillingen terningkast 6!

«Hennes første egne oppsetning er gjort i et godt samarbeid med regissør Anne-Sophie Erichsen. Sammen har de skapt et tett scenebilde, der Hogstad lett glir mellom betrakteren av medsørgende, historieforteller og dramatiserende av egne opplevelser – både gjennom dans, monolog og dikt.» (Varden, 6)

«Ingvild Hogstads personlige teaterdokumentar «Heartbreak» berører hjertet og beriker hjernen. Du kan til og med risikere å få deg en god latter. I Anne-Sophie Erichsens regi har teaterdokumentaren blitt rocka og intens, med en fin blanding av alvor og humor, monolog og video»(Telemarksavisa, 5)

Skuespilleren Ingvild Hogstad legger sin egen hjertesorg under lupen og spør: Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg. Ingvild er alene på scenen, men hun har filmet intervjuer både med en hjerneforsker, og med 10 ulike mennesker som forteller fra sine opplevelser av brudd. Slik møter publikum et mylder av fortellinger som veves sammen.

HEARTBREAK beveger seg i skjæringspunktet mellom fakta, forskning, kunst og private betroelser. Med utgangspunkt i hjerneforskning, i sosialpsykologisk forskning, i hardtslående tekster, i heftig musikk, i pinlige erfaringer, i humor, i videointervjuer med mennesker som deler sine erfaringer, og ikke minst i film og intervjuer fra forskningsmiljøet, er Heartbreak en performance lecture i et dokumentarisk landskap.

Forestillingen er produsert av Ingvild Hogstad, med støtte fra Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Skien Kommune. Heartbreak er en co-produksjon med Grenland Friteater.

Skuespiller: Ingvild Hogstad.

Tekst: Ingvild Hogstad i samarbeid med Anne-Sophie Erichsen

Musikkutvalg og komposisjoner:  Snorre Sjønøst Henriksen

Video/foto: Jørn Steen.

Lysdesign/teknikk: Agnar Ribe.

Lyd og videoredigering/teknikk: Truls Hannemyr.

Regikonsulent: Kjersti Posti Høgli

Regi: Anne-Sophie Erichsen.

Ælvespeilet

15.juni kl 19.00 / 16.juni kl 20.00

U/V

50 min

240,-   /  U25: 180,-

 

 

 

 

Ingvild Hogstad : Heartbreak

15.juni kl 19.00
16.juni kl 20.00

 

Ælvespeilet

 

50 min.

 

240
U25: 180

 

REGI
Anne-Sophie Erichsen

 

MANUS
Hogstad/Erichsen

 

SKUESPILLERE
Ingvild Hogstad

 

KOMPONIST
Snorre Sjønøst

 

MUSIKALSK REGI, LYDDESIGN
Truls Hannemyr

 

LYSDESIGN
Agnar Ribe

 

VIDEO
Jørn Steen
Truls Hannemyr

 

TEKNIKER
Agnar Ribe
Truls Hannemyr