Forestillinger | Ingvild Hogstad : Heartbreak

En vil aldri møte personer med kjærlighetssorg på samme måte, etter å ha sett Ingvild Hogstads Heartbreak, skrev Varden etter urpremiere 16 februar 2018 på Vinterscenen og ga forestillingen terningkast 6!

«Hennes første egne oppsetning er gjort i et godt samarbeid med regissør Anne-Sophie Erichsen. Sammen har de skapt et tett scenebilde, der Hogstad lett glir mellom betrakteren av medsørgende, historieforteller og dramatiserende av egne opplevelser – både gjennom dans, monolog og dikt.» (Varden, 6)

«Ingvild Hogstads personlige teaterdokumentar «Heartbreak» berører hjertet og beriker hjernen. Du kan til og med risikere å få deg en god latter. I Anne-Sophie Erichsens regi har teaterdokumentaren blitt rocka og intens, med en fin blanding av alvor og humor, monolog og video»(Telemarksavisa, 5)

Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg.

Jeg ønsker å se nærmere på forskningen, og da især nyere hjerneforskning, rundt denne tematikken ved å legge min egen hjertesorg under lupen, tenkte Ingvild Hogstad

HEARTBREAK beveger seg i skjæringspunktet mellom fakta, forskning, kunst og private betroelser. Med utgangspunkt i hjerneforskning, i sosialpsykologisk forskning, i hardtslående tekster, i heftig musikk, i pinlige erfaringer, i humor, i videointervjuer med mennesker som deler sine erfaringer, og ikke minst i film og intervjuer fra forskningsmiljøet, er Heartbreak en performance lecture i et dokumentarisk landskap.

Forestillingen er produsert av Ingvild Hogstad, med støtte fra Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Skien Kommune. Heartbreak er en co-produksjon med Grenland Friteater.

Skuespiller: Ingvild Hogstad.

Tekst: Ingvild Hogstad i samarbeid med Anne-Sophie Erichsen

Musikkutvalg og komposisjoner:  Snorre Sjønøst Henriksen

Video/foto: Jørn Steen.

Lysdesign/teknikk: Agnar Ribe.

Lyd og videoredigering/teknikk: Truls Hannemyr.

Regikonsulent: Kjersti Posti Høgli

Regi: Anne-Sophie Erichsen.

Ælvespeilet

15.juni kl 19.00 / 16.juni kl 20.00

U/V

50 min

240,-   /  U25: 180,-

 

 

 

 

Ingvild Hogstad : Heartbreak

15.juni kl 19.00
16.juni kl.20.00

 

Ælvespeilet

 

1t

 

240
U25: 180

 

REGI
Anne-Sophie Erichsen

 

MANUS
Hogstad/Erichsen

 

SKUESPILLERE
Ingvild Hogstad

 

KOMPONIST
Snorre Sjønøst

 

MUSIKALSK REGI, LYDDESIGN
Truls Hannemyr

 

LYSDESIGN
Agnar Ribe

 

VIDEO
Jørn Steen
Truls Hannemyr

 

TEKNIKER
Agnar Ribe
Truls Hannemyr