Forestillinger | Filmpremiére : Det umuliges kunst

Vi er stolte over å presentere premiéren på Elsa Kvammes dokumentarfilm om Odin Teatret; en roadmovie med Eugenio Barba, tilbake til Odin Teatrets opprinnelse og hvordan gruppen erobret verden.

Det umuliges kunst forteller historien om Eugenio Barba, som kom til Norge som italiensk innvandrer i 1954. Etter å ha vært blikkenslager, sjømann og student dro han til Polen og studerte hos teatermannen Jerzy Grotowski, og startet siden Odin Teatret i et tilfluktsrom i Oslo. Odin Teatret er i dag et av verdens eldste og mest kjente teaterkompanier. De har utfordret ideen om hvor og hvordan man kan spille, og har utviklet teknikker for å lage forestillinger gjennom skuespillernes håndverk og skaperkraft.

Men hva driver Eugenio Barba,  og hvordan har han klart å holde en liten teatergruppe levende i over 50 år? I denne filmen følger vi ham tilbake til Oslo, hvor han startet Odin Teatret med to tomme hender. Til Opole, hvor Grotowskis «fattige teater» utviklet en ny, fysisk spillestil, for å unngå kommunismens sensur. Og til Holstebro, hvor Odin Teatrets tilstedeværelse i høy grad har preget byens utvikling.  Hvilke muligheter har teatret til å overleve på egne premisser i kommersialismens tid?

Musikken til filmen er komponert av Henning Sommerro (piano, trekkspill og sang), som sammen med Magnhild Skomedal Torvanger (fiolin) og Rolv Olav Eide  (perkusjon) gir oss en liten konsert, basert på filmmusikken, før visningen. 

Norsk tale, med engelske undertekster

Elsa Kvamme innleder selv før filmen, og det blir anledning til spørsmål og samtale etter visningen.

Manus og regi: Elsa Kvamme

Foto: Nils Petter Lotherington; Tore Vollan; Claire Coriat

Klipp: Claire Coriat; Erik Aster

Musikk: Henning Sommerro

 

Kafé K

14.juni kl 21:00

1t 30min

U/V

200,-

Filmpremiére : Det umuliges kunst

14.juni kl 21:00

 

Kafé K

 

1t 30m

 

200 kr

 

REGI
Elsa Kvamme

 

MANUS
Elsa Kvamme

 

KOMPONIST
Henning Sommerro

 

BANDET
Henning Sommerro - piano-trekkspill og sang
Magnhild Skomedal Torvanger - fiolin
Rolv Olav Eide - perkusjon