Forestillinger | Brusteinsballet 13.juni

 

«Det er en helt spesiell stemning i byen når PIT byr opp til dans på festivalens brusteinsball; startskuddet for 5 magiske festdager. En uke i juni hvert år går industribyen av hengslene og skifter til sambarytmer. Gater, torg og smug får stemmer. Glade stemmer. PIT har blitt synonymt med folkefest, lokal stolthet og internasjoanlt ry.» – Robin Kåss, Ordfører i Porsgrunn

Tradisjonen tro sparkes PIT i gang av et stort Brusteinsball på Rådhusplassen! Byen skal snus på hodet. Det gale skal bli det normale og klovnen skal bli konge.

Brusteinsballet er ikke bare starten på den vakreste uka i året – PIT – men har også blitt en folkekjær tradisjon, der naboer, venner og kolleger samles til en hyggelig kveld, der vi byr på underholdning på absolutt øverste hylle!

Hva er da mer naturlig enn å invitere Grenlands egen Bugge Wesseltoft med venner? Bugge spiller opp, sammen med et stjernelag bestående av slampoeten Taro V Cooper, vokalisten Mimmi Tamba, Ibou Sissokho på cora, Sidiki Camara på perkusjon og beatboxeren Beatur. En solid, rytmisk, svingende fest!

Spanske Grupo Puja har PIT-publikummet stiftet bekjentskap med før. Og gled dere til gjensynet! Høyt henger de, men sure er de definitivt ikke. Deres nye forestilling Quixote er inspirert av den spanske dikteren Cervantes’ verdensberømte historie om den virkelighetsfjerne idealisten og drømmeren fra La Mancha, som reiser ut i verden og sloss mot vindmøller. Grupo Puja har besøkt PIT med stor suksess tidligere, og har også spilt i mer enn 20 andre land over hele verden.

Og, hvis du lurte; kvelden avsluttes selvsagt med et stort festfyrverkeri i regi av Hanto Teater- og Pyroproduksjon.

Gratis

Rådhusplassen

18:00     Artister og servering

20:45     Festivalåpning

21:00     Bugge & Venner

22:30     Grupo Puja : Quixote

23:30     Festfyrverkeri

 

 

 

 

13.juni

Gratis

Storgata og Rådhusplassen

 

 

Brusteinsballet 13.juni

13.juni kl 18:00

 

Rådhusplassen

 

6 timer

 

Gratis

 

AV OG MED
Bugge & Venner
Fyrverkeri : HTP
Grupo Puja (esp)
Igor Dunderovic
Katie Wright (au)
Max Normal
ZML Marimbaband

 

BANDET
Beatur
Bugge Wesseltoft
Ibou Sissokho
Mimmi Tamba
Sidiki Camara
Taro V Cooper

 

PRODUKSJONSLEDER
Dag Haddal
Sindre Stølsdokken
Trym Sigurdsen

 

PRODUSENT
PIT