Forestillinger | Brusteinsball på Rådhusplassen

Med PIT kommer sommeren. Med sommeren kommer PIT. Og med PIT gjør karnevalet sitt inntog i byen ved elva. Det gale skal bli det normale, klovnen skal bli konge og gjøgleren keiser: – Festivalen er i gang!

Brusteinsballet markerer ikke bare åpningen på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival og den vakreste uka i året. Ballet har blitt en folkekjær tradisjon med underholdning på aller øverste – og høyeste  – hylle!

Vi åpner serveringen på plassen kl 18.00. Boder med ulike kjøkken er på plass, og det blir mulig å få leskende forfriskninger i en egen barsone.

PIT er ikke PIT, og Brusteinsballet ikke seg selv, uten klovner og akrobater og artister av ulike slag fra fjern og nær. I år har vi alliert oss med Lars Vik, som skal lede oss gjennom kvelden. Vi starter med Hagbart Frisk, som underholder de minste, og etter hvert dukker The Greenman opp – spansk absolutt galskap, og Bboy Illwill – hip-hop direkte fra Bronx, Emiliano – italiensk ekvilibrisme, og anledning til å danse: Norsk-colombianske SMR spiller rytmetung dansemusikk fra Norge og Sør-Amerika. Det er bare å få på seg danseskoene! Ballet har flere overraskelser i vente. Kanskje kommer Fomlesen?

Når franske Transe Express inntar torget, og etter hvert luftrommet over, med forestillingen Mobile Homme vil hele plassen sitre av energi. Transe Express har gjestet store deler av verden med Mobile Homme: Med trommende tamburer og høytsvevende akrobater blir barnerommets magiske lekeverden til virkelighet i sommernatten.

Selvsagt avsluttes kvelden med et stort festfyrverkeri. Årets PIT-fyrverkeri er spesialdesignet til teaterfestivalen av fyrverkerimester Olav Hanto. (www.htp-pyro.no)

«Det er en helt spesiell stemning i byen når PIT byr opp til dans på festivalens brusteinsball; startskuddet for 5 magiske festdager. En uke i juni hvert år går industribyen av hengslene og skifter til sambarytmer. Gater, torg og smug får stemmer. Glade stemmer. PIT har blitt synonymt med folkefest, lokal stolthet og internasjoanlt ry.» – Robin Kåss, Ordfører i Porsgrunn

12.juni

18:00 : Serveringen åpner

19:00 : Artister og underholdning

22:00 : Festivalåpning v/ Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold

22:15: Cie Transe Express (f): Mobile Homme

23:00 : Stort PIT-fyrverkeri v/ HTP 

Gratis

Rådhusplassen

Brusteinsball på Rådhusplassen

12.juni fra kl 18:00

 

Rådhusplassen

 

5t

 

Gratis

 

SKUESPILLERE
Bboy Illwill (us)
Emiliano (it)
Hagbart Frisk
Herøya Musikkorps
Jūrate Širvyte-Rukštelė (li)
Klovnen Koko
Kvinnekoret Andante
Lars Vik
Lena Barth Aarstad
Per Erik Andersen
Rønningen Barnehage avd Kapteinen
The Greenman (es)
Transe Express (f): Mobile Homme
Zwai Mbula Band

 

BANDET
Bandet SMR
DJ: Vegar Dahl
Perkusjon: Tore Salvatore Brevik og Lars Berntsen
Saksofon: Erik Løkra
Tangenter og perk: Knut Sævik
Trommer og tangenter: Truls Hannemyr
Trompet: Peder Øiseth
Vokal: Bjørn Bejar Fjærli og Christian Zawadi Petterson