fbpx

Forestillinger | Brusteinsball på Rådhusplassen

«Det er en helt spesiell stemning i byen når PIT byr opp til dans på festivalens brusteinsball; startskuddet for 5 magiske festdager. En uke i juni hvert år går industribyen av hengslene og skifter til sambarytmer. Gater, torg og smug får stemmer. Glade stemmer. PIT har blitt synonymt med folkefest, lokal stolthet og internasjoanlt ry.» – Robin Kåss, Ordfører i Porsgrunn

Det blir ikke sommer i Porsgrunn uten PIT. Og det blir ikke PIT uten Brusteinsball!

Og Brusteinsballet markerer ikke bare åpningen på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival og vårens vakreste eventyr. Det har også blitt en tradisjon for alle i byen; en tradisjon å gå ut på, å komme hjem til Porsgrunn til og å invitere venner til byen for å være med på. PIT byr tradisjonen tro på underholdning på øverste hylle!

Vi åpner serveringen på plassen kl 18.00. Boder med ulike kjøkken er på plass, og det blir mulig å få leskende forfriskninger i en egen barsone.

PIT er ikke PIT, og Brusteinsballet er ikke seg selv, uten klovner og akrobater og artister av ulike slag fra fjern og nær. Vi starter oppe på plassen, der Hagbart & Kokos underholder den yngre garde. Utover kvelden kommer et stort knippe internasjonale artister med ulike innslag; Margo og hennes dukker, Claudio gjør verden utrygg med sitt walkabout, Mainstream Umami med komisk «opera», Zwai MBula Band med sine rytmer, Bellali Astria, Santiago Puente og Ingrid Jasmine Evensen med flamenco – og enda et fyrverkeri av et danseshow : Majd el Malouk. Det hele nokså uforutsigbart bundet sammen av teatrets egen Lars Vik.

Når spanske Grupo Puja spiller opp med forestillingen K@osmos når det hele, bokstavelig talt, de store høyder. Grupo Puja har gjestet store deler av verden med K@osmos. Teater, dans, luftakrobatikk, laiv musikk og masse adrenalin går opp i en høyere enhet gjennom en kosmisk dans og et himmelsk rituale.

«Sublime!» – El sol de Zacateca, Mexico.

… og selvsagt avsluttes kvelden med et stort festfyrverkeri. Årets PIT-fyrverkeri er spesialdesignet til festivalen av fyrverkerimester Olav Hanto. (www.htp-pyro.no)

Gratis

Rådhusplassen

17:00     Serveringen åpner

18:00     Artister og underholdning

22:00     Festivalåpning

22:15     Grupo Puja (esp/arg): K@osmos

23:30     HTP-Pyro: PIT-fyrverkeri

 

Brusteinsball på Rådhusplassen

11.juni fra kl 18.00

 

Rådhusplassen

 

6t

 

Gratis

 

SKUESPILLERE
Bellali Astria-Santiago Puente-Ingrid Jasmin Vogt Evensen
Claudio Mutazzi (it)
Grupo Puja (es/arg)
Hagbart & Kokos
Lars Vik
Mainstream Umami (es-s-ch)
Majd el Malouk
Margo Gram (f)
Max Normal
Taro Cooper
Zwai Mbula Band

 

PRODUKSJONSLEDER
Sindre Stølsdokken
Trym Sigurdsen

 

PRODUKSJON
Grenland Friteater